Een nieuw kleurrijke website op maat.

client
Team Koen
product
WordPress site op maat met agenda en ruimte vehuur
De Spil Kulturhus preview>

Projectbeschrijving.

Kulturhus de Spil biedt een ontmoetingsplek aan alle inwoners van Nieuwleusen met activiteiten en evenementen op het gebied van sport en cultuur. Er was een compleet nieuw kleurrijke design ontworpen waarvoor ik van Team Koen de opdracht had gekregen om voor de technische realisatie te zorgen en dit zorgvuldig om te zetten naar een WordPress site op maat. Het wens was om modules erin te verwerken voor het organiseren van een agenda en het verhuren van ruimtes. Ook moest er een visuele bewerker geïntegreerd worden zodat de klant de content gemakkelijk kan beheren.

Ontwikkeling.

Het ontwerp is vanuit Adobe Illustrator nauwkeurig omgezet naar een maatwerk WordPress thema met SVG’s en pictogramlettertypen waar mogelijk, voor hun scherpe, schone uiterlijk en hoge laadsnelheid. Er zijn 3 verschillende modules gebouwd met een custom post type op maat waarmee De Spil een agenda kan beheren en indelen, ruimtes kan verhuren met een gallerij en formulier en voor het weergeven van een fotogallerij. In de website is ook WPBakery (voorheen Visual Composer) geïntegreerd om content en landingspagina’s visueel te bewerken. Voor wat componenten van het design moest er enkele elementen op maat gebouwd worden voor WPBakery die De Spil kan beheren.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald (denk bijv. aan Bootstrap, Fontawesome etc.) en wordt er aan hand van ‘task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt.  Aangezien de website responsive en ‘mobile first’ ontwikkeld is, werkt de site optimaal op iedere device en ziet er bovendien verzorgd uit.

De Spil Kulturhus case image>

Development tools.