Design & development.

Een greep uit mijn oplossingen.

Ik word het meest ingehuurd door opdrachtgevers die een freelancer zoeken die op meerdere fronten kan meedenken en inzetbaar is. Projecten gaan vaak over één of meerdere van de volgende gebieden.

Webapplicaties
Websites
Webshops
Landingspagina's
E-mail templates
Interface design
Design naar code
CMS integratie
Maatwerk en plugins
API koppelingen
eCommerce oplossingen
LMS oplossingen
Snelheidsoptimalisatie
Conversie optimalisatie
Beveiliging
Migratie & data import
Web scraping
Analytisch integraties
Technische SEO
Rich media banners

Process.

Voor het plannen, ontwerpen en ontwikkelen van je product gebruik ik een process waarbij je nauw wordt betrokken zodat jij aan het roer blijft.

0
0
1

Scoping & planning

Inventarisatie

Stuur je projectvereisten en benodige bestanden via e-mail of mijn project formulier. Ik neem vervolgens contact met je op en bespreken we alle zaken met betrekking tot je project. Zoals wensen, taken, budget, tijd, risico's en stel ik vervolgens een offerte en plan op die aansluit op jouw doelstellingen.

Product backlog

Als we het eens zijn over de voorwaarden stel ik een handige startdatum en betrek ik je bij een taakbeheersysteem met een product backlog dat uit een uitgewerkte lijst met requirements en taken bestaat in de vorm van user stories zodat er geen misverstand onstaat over hetgeen de komende tijd gerealiseerd gaat worden.

Deliverables:

offerte met project specificaties, tijdlijn, voorwaarden en begroting, een product backlog

2

Sprints

Design

Dit is de fase waarin de informatie in de scoping en planning fasen gestalte krijgt en breng ik samen met ervaring en best practices de meest logische en georganiseerde klantreis in kaart met een natuurlijke stroom en voortgang van landing naar conversie in de look en feel die je wilt dat je publiek met het product ervaart. D.m.v. een Prototype in Invision kan je het design visueel en interactief testen doordat afbeeldingen met elkaar gelinkt staat. Zo kunnen we al in een vroeg stadium het product testen.

Code

Zodra we overeenstemming hebben bereikt over de definitieve ontwerpen, begin ik met het ontwikkelen van een responsive en functionele eindproduct; modulair opgebouwd met op maat geschreven onderdelen, opgeleverd in nette code die voldoet aan W3C standaarden en Coding Standards met duidelijke commentaar en versiebeheer (Git). Dit zorgt ervoor dat je eindproduct robuust en schaalbaar blijft en dat de code overdraagbaar en duurzaam is.

Testen

Het is belangrijk dat het product goed werkt voor alle potentiële klanten op alle moderne browsers en apparaten en dat de functionaliteiten die een directe impact hebben op de verkoop en leadgeneratie grondig worden getest. Daarom wordt het product rigoureus getest op de laatste versies van Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, Internet Explorer & Mozilla Firefox op Windows, IOS, MacOS & Android.

Review

De ontwikkeling vindt plaats op een lokale ontwikkel-omgeving en een staging server waardoor je het resultaat kunt beoordelen voordat het online wordt gezet. Zo kan er tijdens het ontwikkelen, testen en demo nieuwe wensen en features worden bedacht die we in de backlog kunnen vastleggen en nu of later opgepakt kan worden.

Deliverables:

definitieve ontwerpen, git repository voor versiebeheer en overdraagbaarheid van code, eerst demo's van het product

3

Livegang en support

Acceptatie & livegang

Drie, twee, één, lancering is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voordat we bijna bij 'drie' zijn, zorg ik ervoor dat alles gekoppeld staat, alle benodigheden op z'n plek staat, het product is getest en dat het lanceringsproces pijnloos voor je is. Pas als jij en ik helemaal tevreden zijn, gaan we live. Er zal daarna nog een laatste kwaliteitscontrole plaatsvinden op de live site.

Support & onderhoud

Ik ben altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning. Voor doorontwikkeling, aanpassingen, extra hulp en ondersteuning kun je gebruik maken van mijn strippenkaarten waarbij je uren kunt inkopen voor voordeliger prijzen. Daarnaast kan ik de hosting en het onderhoud volledig voor mijn rekening nemen zodat je altijd maar één aanspreekpunt hebt bij problemen.

Deliverables:

volledig functionerende en geteste eindproduct met handleidingen i.v.t, kwaliteitscontrole

Wat is inbegrepen.

Gedreven in kwaliteit, ruime ervaring en altijd op basis van de laatste technieken. Wat kun je allemaal van mij verwachten?

Responsive & mobile-first.

Ik neem de tijd om ervoor te zorgen dat de product de juiste eerste indruk maakt op elk apparaat en bij elke potentiële klant.

Webstructuur voor SEO.

Ik schrijf zoekmachine vriendelijke code en structureer alle websites met trefwoorden en metadata op de juiste plaatsen, getest met SEO tools en Google Search Console.

SVG's, icon fonts + retina.

Ik zorg ervoor dat ik SVG's en pictogramlettertypen waar mogelijk gebruik voor hun scherpe, schone uiterlijk en hoge laadsnelheid.

Intuïtieve beheer.

De op maat gemaakte product en alle inhoud kan volledig worden bewerkt en eenvoudig worden beheerd.

Snelheid & prestaties.

Ik zorg ervoor dat de product snel laadt met behulp van snelheidstesttools om de paginagrootte, laadtijd en weergavetijd te meten en te optimaliseren.

Strakke beveilig- ings praktijken.

Ik zorg ervoor dat de product de beste beveiligings-praktijken volgt, zodat deze veilig is tegen kwetsbaarheden.

Staging
server.

Ik gebruik lokale en staging-servers, zodat je live site veilig blijft en je wijzigingen kunt zien en beoordelen voordat ze 'live' zijn.

Kwaliteits verzekering.

Ik test de product in alle moderne browsers, IE11 en mobiele apparaten en zorg ervoor dat alles correct werkt voordat het opgeleverd wordt.

Nauwe samenwerking.

Ons partnerschap omvat frequente feedbacksessies, een taakbeheersysteem en snelle communicatie wat cruciaal is voor succes.

Veelgestelde vragen.

Ik werk met zelfstandige ondernemers, online, offline en eCommerce bedrijven die behoefte hebben aan een creatieve en technische partner. En ik werk met digitale, ontwerp- en ontwikkelingsbureaus die tijdelijke ondersteuning en assistentie nodig hebben bij ontwerp- en ontwikkelingsprojecten.
De tijdlijnen van projecten kunnen variëren, afhankelijk van je vereisten en de grootte van het project. Ik neem 2-3 grote projecten per maand aan en boek over het algemeen 2-4 weken van tevoren. Afhankelijk van mijn werklast kunnen we dus al binnen een maand aan de slag. Voor een exacte tijdlijn kun je mij altijd je project toezenden via e-mail of mijn project formulier en ik zal je een gedetailleerde schatting geven. Kleine projecten/klusjes of snelle aanpassingen kunnen binnen een week worden uitgevoerd, hiervoor zijn mijn strippenkaarten ideaal waardoor ik sneller aan de slag kan en waarbij ik een korting reken op basis van een totaal afgenomen tijd.
Dit is mogelijk afhankelijk van mijn huidige werklast. Stuur me je project via e-mail of mijn project formulier en ik zal kijken wat ik kan doen.
Als we beginnen, geef ik een contract en een begroting voor het werk dat opgeleverd moet worden. Ik bied vaste prijzen op basis van de vereisten, de grootte van het project en mijn uurtarief. De kosten gaan niet omhoog of omlaag tenzij de scope verandert - of tijd en materialen. Ik probeer wel zoveel mogelijk speelruimte te geven. Tijdens de ontwerpfase voer ik kosteloos drie rondes van grote revisies uit. Tijdens de ontwerp- en ontwikkelingsfase zijn alle kleine herzieningen kosteloos. Nieuwe features en functionaliteiten die tijdens het ontwikkelen bedacht worden leggen we vast in de backlog en kan voor een meerprijs uitgevoerd worden.
Het is moeilijk om een gemiddelde prijs te noemen, vanwege het enorme aanbod aan eisen. Er zijn veel factoren die de uiteindelijke kosten beïnvloeden, zo kan een simpele informatieve website op maat al tussen de 2.000 - 4.000 euro kosten en voor een wat complexer site met veel maatwerkfunctionaliteiten en koppelingen kan dit verder oplopen tot 5.000 - 30.000 euro.
Ja, ik respecteer vertrouwelijkheid en ik ben bereid om een NDA te ondertekenen voorafgaand aan de start van het project.

Wat anderen over me zeggen.

Gábor Margés avatarFabian Krieger avatarAndrea van der Roest avatar Gábor Margés avatarFabian Krieger avatarAndrea van der Roest avatar

Gábor Margés,

Director bij Pure Latin America

Brandon heeft binnen afzienbare tijd onze website grotendeels vernieuwd. Te denken valt aan: een nieuw design, verbeterde gebruiksvriendelijkheid en dat alles met het doel om de conversie te verhogen. We zijn zeer tevreden over de prettige en snelle communicatie en de perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Ik kan een ieder aanbevelen gebruik te maken van Brandon zijn diensten.

Fabian Krieger,

Eigenaar van Hoogdesign web & app bureau

We werken nu al een hele tijd samen, wanneer onze planning weer overstroomd is Brandon onze go-to-guy! Hij werkt altijd secuur en levert binnen deadline op. Tot de dag van vandaag hebben we altijd op Brandon kunnen vertrouwen, een samenwerking die we nog jaren voort zullen zetten! Bedankt Brandon!

Andrea van der Roest,

Creatief directeur bij De Werkkamer

Wij werken heel graag samen met Brandon, omdat hij in de technische uitvoering erg goed werk aflevert. Hij levert maatwerk, mooie custom made ontwerpen leggen we daarom graag bij hem neer!

Gábor Margés,

Director bij Pure Latin America

Brandon heeft binnen afzienbare tijd onze website grotendeels vernieuwd. Te denken valt aan: een nieuw design, verbeterde gebruiksvriendelijkheid en dat alles met het doel om de conversie te verhogen. We zijn zeer tevreden over de prettige en snelle communicatie en de perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Ik kan een ieder aanbevelen gebruik te maken van Brandon zijn diensten.

Fabian Krieger,

Eigenaar van Hoogdesign web & app bureau

We werken nu al een hele tijd samen, wanneer onze planning weer overstroomd is Brandon onze go-to-guy! Hij werkt altijd secuur en levert binnen deadline op. Tot de dag van vandaag hebben we altijd op Brandon kunnen vertrouwen, een samenwerking die we nog jaren voort zullen zetten! Bedankt Brandon!

Andrea van der Roest,

Creatief directeur bij De Werkkamer

Wij werken heel graag samen met Brandon, omdat hij in de technische uitvoering erg goed werk aflevert. Hij levert maatwerk, mooie custom made ontwerpen leggen we daarom graag bij hem neer!

Start je project.

Met mijn creativiteit, vaardigheden en ervaring help ik je om je te krijgen waar je wilt zijn

Ik wordt o.a. vertrouwd door.