Wordpress onderhoud.

Contract

Waarom.

Regelmatig onderhoud zorgt dat je website optimaal blijft werken en je website up-to-date blijft. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er veiligheidslekken in je site ontstaan en bescherm je jouw website of webshop tegen hackpogingen, aanvallen en malware.

Wat is inbegrepen.

Laat je volledig ontzorgen. Jij moet je richten op de groei van je bedrijf, niet het onderhouden van je website. Daarom biedt ik onderhoudspakketten aan, zodat jij geen zorgen hebt over het welzijn van je website. Daarnaast staat mijn pakketten ook in het teken van veiligheid, prestaties, snelheid en toegewijde support.

Centrale monitoring.

Centrale monitoring van je website met checks op beveiliging en out-of-date software.

Maandelijkse updates.

Maandelijkse updates van je CMS systeem (core, plugin en thema's) en alle randsoftware welke beschikbaar is.

Externe staging server.

Een externe staging server waarop alle updates eerst getest worden alvorens ze live toegepast worden

Compatibiliteit-ondersteuning.

1 uur compatibiliteits-ondersteuning voor kapotte plugins en thema's na het updaten.

Maandelijkse rapportage.

Je krijgt per maand een duidelijk rapport met de uitgevoerde werkzaam-heden en welke plugins geupdate zijn.

V.a. full service.

Dagelijkse back-ups.

Iedere week of dag een back-up naar de beveiligde S3 cloud omgeving van Amazon op Europese servers.

24/7 uptime monitoring.

24/7 uptime monitoring van je website. Controleert je site om de 5 minuten om te zien of deze een offline statuscode retourneert.

Database opschoning.

Database opschonen, overbodige informatie zoals revisies, spam verwijderen, rijen en tabellen herschikken en comprimeren.

Beveiliging management.

Verharden van je site beveiliging, spam protectie, malware scans en monitoring van aanvallen.

Oplossen en herstellen.

Kosteloze oplossen van problemen, hacks, malware en het herstellen van backups bij menselijke fouten.

V.a. extra service.

Responsive checks.

Maandelijks responsive checks op mobiel/tablet en cross-browser checks op alle moderne browsers en IE11.

Performance monitor.

Prestatie monitoring van al je landingspagina's. Wordt 'ie traag? Dan grijp ik direct in.

Technische seo monitoring.

Basis monitoring van alle Google diensten omtrent het technische SEO om en gebruiksvriendelijkheid.

Premium plugins.

Bespaar tot €85 per jaar op plugins als Gravity Forms en Advanced Custom Fields.

Onderhouds-pakketten.

Elk website is anders, zo heeft de één een meer veeleisend website dan de ander. Daarom biedt ik 3 verschillende varianten aan afhankelijk van de situatie en wensen. Een pakket op maat, of meerdere pakketten tegelijk afnemen? Stuur vrijblijvend je aanvraag naar mij op.

Onderhoud
contract.

Basic

v.a. 35,00 p/m

Je wilt dat je website up to date blijft

Full service

v.a. 50,00 p/m

Je wilt extra verzekering en stabiliteit

Extra service

v.a. 120,00 p/m

Je hebt een veeleisend website

Centrale monitoring
Staging server
Uptime monitoring
Versiebeheer met Github
Updates
Core, plugins & thema Maandelijks Maandelijks Wekelijks
Compatibiliteit ondersteuning 1 uur Totdat het opgelost is Totdat het opgelost is
Backups
Backups naar Amazon S3
Frequentie Mandelijks Dagelijks Dagelijks
Bewaartijd 90 dagen 90 dagen 90 dagen
Beveiliging
Support bij problemen, hacks, malware
Malware scans
Verharden van beveiliging
Monitoring op aanvallen
Database opschoning
Spam reacties
Database optimalisatie
Performance
Page & database cache
HTML en CSS/JS minificatie
Requests reductie
Afbeelding optimalisatie
Overige pagespeed optimalisaties
Pagespeed monitoring
Responsive checks
Technische SEO
Dode link checker + redirects instellen
Indexbaarheid controleren
XML sitemap controleren
Structured data markup controleren
Duplicate content en leesbare URL's controleren
Pagina titels en meta descriptions controleren
Premium plugins
Advanced Custom Fields
Gravity Forms
Extra
Rapportage Maandelijks Maandelijks Wekelijks
Voorrang op vragen

Onderhoud
contract.

Basic

v.a. 35,00 p/m

Je wilt dat je website up to date blijft

Full service

v.a. 50,00 p/m

Je wilt extra verzekering en stabiliteit

Extra service

v.a. 120,00 p/m

Je hebt een veeleisend website

Aanpak.

Met mijn WordPress onderhoudspakket maken we samen eerst afspraken over de onderhoudsplan en welke professionele ondersteuning nodig is om tot de beste resultaten te komen.

Contract opstellen

Inventarisatie
Afspraken bepalen

Bij een nieuw aanvraag volgt een kennismaking, korte inventarisatie van de grote van je website en de werkzaamheden, en zorg ik ervoor dat je een helder en op maat contract ontvangt.

Onboarding

Staging server installeren
Monitoring & tools koppelen

Tevreden over de contract? Dan ga ik van start en zorg ik dat alles geinstalleerd en gekoppeld staat en configureer ik alle monitoring tools zodat je website altijd veilig en online blijft.

Uitvoering

Onderhoud & support
Maandelijks opzegbaar

De onderhoudstaken worden maandelijks rond de eerste of tweede week uitgevoerd met een rapportage van alle werkzaamheden. Daarnaast kun je mij altijd bereiken voor support en vragen.

Veelgestelde vragen.

Te vaak zetten website-eigenaren het onderhoud op een laag pitje omdat ze een kleine website hebben of een voorkomende misvatting hebben over de beveiliging van websites en de noodzaak van onderhoud door te denken dat niemand een reden zou hebben om informatie van hun site te stelen of hun website aan te vallen. Maar als updates worden genegeerd en beveiligingslekken niet worden opgelost ben je een belangrijk doelwit voor kwaadaardige aanvallen.

Voor hackers gaat het niet zozeer om het stelen van informatie, maar het kapen van je site om de server als hostingomgeving te gebruiken om spam-e-mails te verzenden of andere servers aan te vallen. Hackers maken vaak bots om te zoeken naar kwetsbare sites. Zodra een toegangspunt is gedetecteerd, komen de hackers binnen en nemen ze de controle van de server over. De server wordt vervolgens gebruikt om spam naar enorme e-maillijsten te sturen. Dit zal de reputatie van je site bij zoekmachines flink beschadigen en ertoe leiden dat je IP-adres wordt geblokkeerd, waardoor je site vrijwel niet voorkomt in zoekresultaten.

Hacks en infecties kunnen lange tijd sluimeren, terwijl de hacker andere websites infecteert en een leger van uitgebuite servers bouwt, ook wel 'botnets' genoemd. Hackers gebruiken geïnfecteerde servers om een ​​DDoS-aanval op andere netwerken uit te voeren. Botnets zenden een zwerm spambots uit om andere sites te infecteren, phishing in te stellen en / of DDoS-aanvallen te vergemakkelijken. Laat je website dus niet onbeheerd achter, hiermee voorkom je beschadigingen.
Hoewel het mogelijk is om de updates zelf uit te voeren, is het behoorlijk tijdrovend en riskant om het goed te doen. Het is belangrijk om regelmatig updates te laten uitvoeren door een developer die weet wat hij doet en eventuele problemen die uit de update kunnen voortvloeien, kan volgen en aanpakken. Software-updates verlopen meestal soepel, maar soms botsen ze met elkaar, kunnen functies van diverse technieken en disciplines met elkaar in conflict komen of kan een nieuw update fouten bevatten en kunnen ze leiden tot storingen die een slechte ervaring voor je bezoekers kunnen veroorzaken, of erger nog, je site volledig naar beneden haalt.

Onderhoud voer ik gestructureerd en gecontroleerd uit zodat niks gemist wordt en volg ik graag de laatste ontwikkelingen rondom beveiliging, prestaties en WordPress. Daarnaast biedt ik met onderhoud nog vele andere extra diensten om te zorgen dat je website stabiel blijft werken waarvoor je zelf normaliter veel tijd aan kwijt bent.
In bijzondere gevallen kunnen WordPress, plugin of thema updates problemen veroorzaken. Dit heeft o.a. te maken met verschillende factoren. Zo kan een website veel plugins bevatten en kunnen functies van diverse technieken en disciplines met elkaar in conflict komen of kan een nieuw update fouten bevatten. Compatibiliteit betekent in dit geval de mate waarin plugins en technieken samen te gebruiken zijn.

Als een update van je WordPress-website problemen veroorzaakt, zal ik de update terugdraaien, deze op de staging server oplossen en vervolgens de wijziging aanbrengen op je live website. Met de basic pakket krijg je 1 uur gratis compatibiliteit ondersteuning wat in de meeste gevallen genoeg kan zijn, mocht het langer duren worden de werkzaamheden vooraf met jou besproken en vervolgens afzonderlijk in rekening gebracht tegen mijn reguliere uurtarief. In sommige gevallen wordt de WordPress-plug-in of het thema mogelijk niet meer ondersteund door de ontwikkelaar, in dat geval kan ik mogelijk geen oplossing bieden. In dergelijke gevallen zal ik alternatieve oplossingen voorstellen.
Niemand kan garanderen dat je website nooit te maken krijgt met een hack of infectie. Dit heeft o.a. te maken met verschillende factoren en technieken die samenkomen. Elk nieuw update van de WordPress core, thema of plugin kan weer nieuwe beveiligingsproblemen bevatten. Ook kan dit te maken hebben met de wijze hoe de klant zijn gegevens bewaard, hoe de website is opgebouwd of welke veiligheidsmaatregelen de hostingprovider uitvoert.

Wanneer je website wordt gehackt ga ik direct aan de slag met het identificeren van schadelijke bestanden en achterhalen van de oorzaak. Met de full-service pakket maak ik dagelijks een veilige back-up van je website op een off-site server, in dat geval gaan je gegevens nooit verloren en kan ik gemakkelijk een versie terugdraaien.

Mijn basisbeveiligingsmaatregelen omvat het configureren van een gratis WordPress-beveiligingsplug-in waarmee ik aanvallen en security issues in mijn mail ontvang en een Firewall wordt opgezet, het uitvoeren van een malware scan en verwijderen van schadelijke bestanden, actief bijhouden van plugins en thema's of deze nog worden ondersteund, en doorlopende aanbevelingen en advies over best practices voor beveiliging om je site veilig te houden.

Met de full-service pakket voer ik de bovenstaande actief en maandelijks uit. Met de basic pakket kan ik het op aanvraag uitvoeren en worden de uren bekostigt met mijn reguliere urentarief.
Afhankelijk van de gradatie van de issue kan er per mail of telefonisch / Chat / WhatsApp een support issue ingediend worden. Omdat ik weleens te maken heb met meerdere support aanvragen kan de drukte wat toenemen. In dat geval kan de onderstaand classificatietabel aangenomen worden tijdens kantoortijden. In andere gevallen probeer ik z.s.m. te reageren en in geval van urgentie direct.
ClassificatieReageertijdContact
UrgentBinnen 1 uurTelefonisch, chat of email
HoogBinnen 1-8 uurTelefonisch, chat of email
GemiddeldBinnen 48 uurEmail
LaagBinnen 3-5 dagenEmail
Versiebeheer is een methode die ik gebruik om extra zorg te besteden aan eventuele wijzigingen die in de codebase van je website worden aangebracht. Ik kan kleine, stapsgewijze wijzigingen aanbrengen die vervolgens kan worden bijgehouden, gedocumenteerd en die gemakkelijk kunnen worden teruggedraaid als er bugs of problemen optreden nadat ik wijzigingen aan je website heb aangebracht. Hiermee zorg je o.a. voor dat de code overdraagbaar en duurzaam blijft. GitHub is één van de populaire Git-versiebeheersysteem waarop dit uitgevoerd kan worden wat al door meer dan 40 miljoen programmeurs wordt gebruikt wereldwijd.
Onderhoud is vooral gericht op updates, beveiligheid en stabiliteit. Wat dus o.a. niet is inbegrepen zijn wijzigingen in de inhoud van de website, waaronder tekst, afbeeldingen, pagina's, menu's, etc, toevoegingen van nieuwe functionaliteit aan de website of aanpassingen van bestaande functionaliteit (doorontwikkelingen en feature requests), wijzigingen aan het ontwerp van de website, installatie van nieuwe WordPress plugins, installatie van een nieuw WordPress thema, hosting, server of email gerelateerde issues en SEO / Search Engine optimalisaties.

Voor deze soort opdrachten biedt ik hiervoor een afzonderlijk dienst aan.
Tijdens het onboarding-proces vraag ik een administratief gebruikersaccount voor WordPress en een login voor je webhostingsdashboard. Met deze twee soorten informatie kan ik mezelf toegang laten verlenen naar verschillende plekken op de server en website en kan ik routinematig sitebeheer instellen, zoals plug-in- en thema-updates, malware- en beveiligingsscans, evenals mijn dagelijkse externe back-ups. Ik bewaar alle klantengegevens in een 256-bits AES-gecodeerde kluis voor ultieme veiligheid.
Jazeker! Ik geef bulkkortingen.Stuur vrijblijvend je aanvraag naar mij op voor details. Ook werk ik graag samen met bureaus. Zodra ik meer details over je specifieke behoeften ken, stel ik graag een voorstel met een aantal knappe prikkels op.

Onderhoudspakket aanvragen.

Vul het formulier in om vrijblijvend een onderhoudspakket aan te vragen. Ik neem contact met je op om te helpen kiezen voor het juiste pakket.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wordt o.a. vertrouwd door.