web whales naar versie 2 brengen.

client
Web Whales
product
Webdesign en WordPress site op maat met diverse modules
Web Whales preview>

Projectbeschrijving.

Vanuit hun kantoor in hartje Den Haag vormt Web Whales een team van specialisten met een gedreven passie voor techniek. Als development bureau werken ze dagelijks aan het digitaal succes van hun partners. Voor Web Whales heb ik een compleet nieuw website op maat ontworpen en ontwikkeld. Nadat het design via een ontwerptraject was goedgekeurd was ik begonnen met het bouwen van een op maat WordPress website.

Ontwikkeling.

Het ontwerp is vanuit Sketch nauwkeurig omgezet naar een maatwerk WordPress thema met SVG’s en pictogramlettertypen waar mogelijk, voor hun scherpe, schone uiterlijk en hoge laadsnelheid. Dankzij het maatwerk is de beheeromgeving enorm flexibel en kunnen de landingspagina’s makkelijk geconfigureerd worden.

Custom post types.

In de website zijn er een modules ingebouwd voor het weergeven van reviews, cases, het team, vacatures en de ‘Changelog’ waarmee een verzameling van alle opvallende, belangrijke of grappige gebeurtenissen binnen het bedrijf worden verzameld. De modules kunnen via de back-end met elkaar linken, zo heb je bijvoorbeeld een review die gekoppeld staat aan een case. Hierdoor hoef je dus maar vanuit één plek het onderdeel aan te passen.

Filter systeem + team feature.

Voor de cases is een overzicht ontwikkeld met een custom filtersysteem waarbij de cases via AJAX ingeladen worden door paginering. Op de team pagina is een leuk feature gebouwd waarmee je aan de hand van een gok machine achter allerlei leuke weetjes te weten komt over het team.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen wordt er aan hand van ‘task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. De website is responsive en ‘mobile first’ ontwikkeld waardoor hij optimaal voor elk device en potentiële klant te bewonderen is.

Web Whales case image>

Development tools.