Online bieren menu bouwen met 100+ bierkeuzes.

client
De Werkamer
product
WordPress site op maat dat dienst als bieren menu
Biercafe De Loco preview>

Projectbeschrijving.

Biercafé De Loco is een café in Bergen op Zoom die ruim 100 biersoorten aanbiedt. Door de vele soorten koste het veel moeite om wijzingen aan te brengen aan het bieren menu. De Werkkamer heeft hiervoor een bijzondere design laten ontwerpen waarmee het bieren menu digitaal te beleven is. Hiervoor kreeg ik de opdracht om voor de technische realisatie te zorgen. De website dient als digitale bieren menu die je op mobiel kunt beleven om op afstand of vanuit de cafe een bestelling te maken. Hiermee kun je op een makkelijke manier tot je bierkeuze komen waarin je tot meer dan 100 verschillende biersoorten kunt kiezen.

Ontwikkeling.

In het menu kun je sorteren op tap bier, soort, smaak, alcohol percentage en kun je een popup openen voor de bier van de maand en de bieren in actie. Voor de lekkere trek kun je ook doorklikken naar de Flammkuchen kaart via het menu. Voor de bierliefhebbers is er ook een link met untappd toegevoegd zodat je kunt bijhouden welke biertjes je bij Biercafé De Loco hebt geproefd. Alle bieren en het menu zijn via de back-end makkelijk te beheren, zo gaat het aanbrengen van wijzigingen veel soepeler. Tot slot is de blog post type van WordPress opgemaakt naar een nieuwsoverzicht en kun je het cafe ook bereiken met de contactformulier.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald en wordt er aan hand van ‘task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. De website is volledig getest op de meest populairste mobile devices en is zo voor elk gebruiker te beleven.

Biercafe De Loco case image>

Development tools.

Klantreferentie.

Andrea van der Roest avatar

Andrea van der Roest,

Creatief directeur bij De Werkkamer

Wij werken heel graag samen met Brandon, omdat hij in de technische uitvoering erg goed werk aflevert. Hij levert maatwerk, mooie custom made ontwerpen leggen we daarom graag bij hem neer!