Het platform bouwen voor de ZZP-er in de bouw.

client
Team Koen
product
WordPress platform in combinatie met Laravel
Werkmatcher preview>

Projectbeschrijving.

Werkmatcher is een geheel nieuw platform gemaakt voor de ZZP-er in de bouw. Team Koen had mij de opdracht gegeven om samen met een mobiele app developer het platform te gaan bouwen waarbij ik voor het design en technische realisatie mag zorgen van de website. Het design was bij dit project direct tijdens de ontwikkeling bedacht en d.m.v. Bootstrap in een rap tempo opgebouwd op basis van de huisstijl van Werkmatcher. Het platform is in WordPress gemaakt in combinatie met Laravel, wat gebruikt wordt om functionaliteiten uit te bouwen en om een REST API koppeling te maken met de mobiele applicatie om data en notificaties met elkaar te verzenden.

Opdrachten & aanmeldingen.

Binnen het platform is een membership en opdrachten omgeving op maat ontwikkeld waarin je als werkzoekende of als werkgever kunt registreren. Als werkgever kun je opdrachten aanmaken die Werkmatcher via de back-end goed of af kan keuren waarvoor werkzoekenden zich voor kunnen aanmelden. Onderling kunnen werkgevers en administrators (Werkmatcher) ook aanmeldingen goed- of afkeuren. Voor de aanmeldingen ontvangen de werkzoekenden en werkgevers de contextuele notificaties in de mobiele app.

Profiel & uitnodigingen.

Als werkzoekende kun je ook je eigen profiel instellen en aanvullen met ervaringen en certificaten, in dien dit door Werkmatcher is goedgekeurd kunnen de profiel pagina’s door werkgevers bekeken worden en kunnen werkgevers de werkzoekende uitnodigen voor een opdracht. Hiervoor ontvangt de werkzoekende een notificatie in de mobiele app.

Uitgebreid urenregistratie systeem.

Naarmate een aanmelding is goedgekeurd en een werkzoekende voor een opdracht aan de slag gaat is er een uitgebreid urenregistratie systeem op maat gebouwd waarin de werkzoekende zijn uren kan indienen die door de werkgever en/of Werkmatcher gekeurd kan worden. Indien ze goedgekeurd zijn worden de uren in de back-end verzameld en kan Werkmatcher de uren via de back-end factureren. De website is vervolgens nog verder uitgebouwd met een zoekmachine.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald (denk bijv. aan Bootstrap, Fontawesome etc.) en wordt er aan hand van ‘task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. De website is verder ‘mobile first’ ontwikkeld zodat de site optimaal werkt op iedere device voor elk gebruiker indien de mobiele applicatie niet wordt gebruikt.

Werkmatcher case image>

Development tools.