De koploper in de kunst van slopen.

client
Team Koen
product
WordPress website op maat
Bork Groep preview>

Projectbeschrijving.

Bork Groep werkt sinds 1946 voor grote en kleine opdrachtgevers door heel Nederland met een gemotiveerd team waarmee ze van A tot Z elke sloopklus kunnen klaren. Van slopen, recycling, asbest- en brandschadesanering tot stofarme renovatiesloop: in alle gevallen staan veiligheid, kwaliteit, milieu en een persoonlijke relatie met de klant voorop. De website was toe aan vernieuwing, zo was er voor Bork Groep een compleet nieuw design ontworpen met talloze wireframes waarvoor ik van Team Koen het vertrouwen en opdracht kreeg om voor de technische realisatie te zorgen en dit zorgvuldig om te zetten naar een op maat gemaakte WordPress site.

Ontwikkeling.

De elementen binnen de nieuwe website van Bork waren zeker niet standaard te noemen. Zo hebben bepaalde elementen zoals de banner en de vierluik een bepaald vorm met schuine afrondingen. Deze elementen worden in de HTML/SASS code gevormd aan de hand van bedekte SVG vlakken. Dit zorgt voor een scherpe en schone uiterlijk en kunnen de afbeeldingen flexibel gewijzigd worden via de beheeromgeving. Alle secties en onderdelen van het design zijn omgezet naar losse modulaire componenten wat het mogelijk maakt om eenvoudig landingspagina’s op te zetten met behulp van een op maat gemaakte ‘builder’ in ACF. Zo kan de klant per pagina een keuze maken uit verscheidend elementen en staat de code van de componenten in ACF gefixeerd in het thema zodat het als developer makkelijk is om globaal aanpassingen aan te brengen. De website bevat daarnaast verschillende modules om sectoren, projecten en vacatures te plaatsen wat door middel van Custom Post Types zijn opgezet waarbij de templates zijn opgemaakt en configuratie instellingen zijn toegevoegd.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald (denk bijv. aan Bootstrap, Fontawesome etc.) en wordt er aan hand van ’task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. Aangezien de website responsive en ‘mobile first’ ontwikkeld is, werkt de site optimaal op iedere device en is hij ook voor elk device en potentiële klant te bewonderen.

Bork Groep case image>

Development tools.