Dé oplossing voor je zorgvraag.

client
Team Koen
product
Webdesign en WordPress site op maat
Zenozorg preview>

Projectbeschrijving.

Zeno Zorg is een jong energiek dynamisch bedrijf met een team van zorgprofessionals. Zij helpen organisaties met het oplossen van (complexe) zorgvraagstukken. Voor hun online zichtbaarheid hadden zij een simpele website laten opzetten. Hiervoor in de plaats moest een geheel nieuw website ontwikkeld worden wat meer aansluit op hun professionaliteit, hun jonge uitstraling en wat hun diensten meer naar voren brengt. Op opdracht van Team Koen mocht ik het ontwerp en ontwikkeling van de nieuwe website helemaal tot me zelf rekenen.

Ontwikkeling.

Met Sketch heb ik een nieuw ontwerp gerealiseerd aan de hand van hun huisstijl en een vast kleurenpalet, gericht op de pijlers ‘energiek‘, ‘sensitiviteit‘ en ‘creativiteit‘. Het ontwerp hebben we vervolgens in Invision afgestemd en zijn er enkele revisies gemaakt. Vanuit dit ontwerp ontwikkelde ik vervolgens een custom WordPress thema dat geheel beheerbaar is voor Zeno Zorg met SVG’s en pictogramlettertypen waar mogelijk, voor hun scherpe, schone uiterlijk en hoge laadsnelheid. Alle secties en onderdelen van het design zijn omgezet naar losse modulaire componenten wat het mogelijk maakt om eenvoudig landingspagina’s op te zetten met behulp van een op maat gemaakte ‘builder’ in ACF. Zo kan Zeno Zorg per pagina een keuze maken uit verscheidend elementen en staat de code van de componenten in ACF gefixeerd in het thema zodat het als developer makkelijk is om globaal aanpassingen aan te brengen. Daarnaast is er in de website een agenda en een vacature module geïntegreerd op basis van Custom Post Types en is de blog post type en zoekmachine van WordPress geheel opgemaakt naar het huisstijl van Zeno Zorg.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald (denk bijv. aan Bootstrap, Fontawesome etc.) en wordt er aan hand van ’task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. Aangezien de website responsive en ‘mobile first’ ontwikkeld is, werkt de site optimaal op iedere device en is hij ook voor elk device en potentiële klant te bewonderen.

Zenozorg case image>

Development tools.