Meertalig fietsmobiliteit website bouwen.

client
Team Koen
product
Meertalig WordPress website op maat
Klaver Fietsparkeren preview>

Projectbeschrijving.

Klaver Fietsparkeren is een unieke Nederlandse onderneming met expertise op het gebied van fietsmobiliteit. Al meer dan 30 jaar zijn zij toonaangevend en vernieuwend in de fietsparkeerwereld. Door het introduceren van voorvorkondersteuning hebben zij bij veel gerenommeerde bedrijven in binnen- en buitenland voor een passende fietsparkeer oplossing gezorgd. Na een aantal jaar was de website toe aan een make-over. Ook de technische kant van het verhaal kon wel een update gebruiken: de overstap naar WordPress bood veel voordelen ten opzichte van het huidige CMS. Team Koen had voor een gloednieuw ontwerp gezorgd en mij gevraagd om voor de technische realisatie te zorgen en dit om te zetten naar een meertalig WordPress website op maat.

Ontwikkeling.

Het ontwerp is vanuit Adobe XD nauwkeurig omgezet naar een compleet op maat gemaakte WordPress website met SVG’s en pictogramlettertypen waar mogelijk, voor hun scherpe, schone uiterlijk en hoge laadsnelheid. Er is een projecten en producten module ingebouwd met modulaire componenten wat het mogelijk maakt om eenvoudig landingspagina’s op te zetten met behulp van een op maat gemaakte ‘builder’ in ACF. Voor de meertaligheid is WPML geïntegreerd en geconfigureerd om de meertaligheid op te splitsen naar verschillende domein namen. In de header is een taalkeuze menu geïmplementeerd en opgemaakt zodat de gebruiker van elk pagina het taal kan wijzigen. Er zijn vervolgens ook modules ingebouwd voor het plaatsen van producten en projecten.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald (denk bijv. aan Bootstrap, Fontawesome etc.) en wordt er aan hand van ‘task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. Aangezien de website responsive en ‘mobile first’ ontwikkeld is, werkt de site optimaal op iedere device en is hij ook voor elk device en potentiële klant te bewonderen.

Klaver Fietsparkeren case image>

Development tools.