Data en berichten sturen met trans-actionele templates.

client
De Werkamer
product
E-mail design & Transactionele e-mail templates op maat
Winter Controle preview>

Projectbeschrijving.

Winter-controle levert hard- en software aan o.a. rijkswaterstaat waarin zij real-time kunnen bijhouden in de winter hoe strooiwagen hebben gereden en hoeveel zout er is gestrooid. Dit is heel nauwkeurig bij te houden via GPS systemen. D.m.v. hun rapportages en dashboard krijg je direct inzicht in de zoutvoorraden, storingen, reparaties en de financiële stand van zaken. Gebruikers kunnen voor allerlei soorten informatie en notificaties een transactionele e-mail vanuit Winter-Controle ontvangen. Op opdracht van De Werkkamer mocht ik deze e-mail templates van scratch ontwerpen en ontwikkelen. Voor hetzelfde klant had ik al eerder de front-end van de dashboard mogen ontwikkelen.

Er moest een template gemaakt worden voor de volgende situaties: “Welkom aan nieuwe gebruiker”, “Wachtwoord instellen/wijzigen”, “Bericht van een andere gebruiker” en “Storingsmelding” waarvoor De Werkkamer al wat richtlijnen had gestuurd. Het ontwerp was bij dit project direct tijdens de ontwikkeling bedacht, op basis van de huisstijl van Winter-controle. Dankzij de MJML framework kon ik de templates via een gevestigde workflow ontwikkelen, converteren naar code en compilen naar HTML/CSS code met goede ondersteuning voor verouderd e-mail clients. De templates zijn vervolgens getest door ze op de meest populairste clients en devices via Litmus te testen. De templates zijn zodanig ontwikkeld zodat deze gemakkelijk in de dashboard van Winter-controle kan worden geïmplementeerd.

Winter Controle case image>

Development tools.

Klantreferentie.

Andrea van der Roest avatar

Andrea van der Roest,

Creatief directeur bij De Werkkamer

Wij werken heel graag samen met Brandon, omdat hij in de technische uitvoering erg goed werk aflevert. Hij levert maatwerk, mooie custom made ontwerpen leggen we daarom graag bij hem neer!