Golfclub site met handige features.

client
Hoogdesign
product
WordPress site op maat met API koppelingen
Sallandsche Golfclub preview>

Projectbeschrijving.

De 18-holes golfbaan van Sallandsche Golfclub ‘De Hoek’, ligt in het mooie Sallandsche coulissenlandschap in Diepenveen. Op de Sallandsche bieden zij golfers van alle niveaus passende golflessen en activiteiten. En wordt er fanatiek competitie gespeeld in verschillende categorieën. Hoog Design had in samenspel met Sallandsche een gloednieuw design ontworpen waarvoor ik de realisatie mocht zorgen voor wat technische features. Hoog Design had een klein start gemaakt met het bouwen van de thema, maar moest vanwege drukte het bouwen uitbesteden. Hoog Design had mij dus ook de opdracht gegeven om de website en custom thema geheel uit te bouwen.

Golfsysteem API.

Voor het organiseren van de competities gebruikt Sallandsche een afzonderlijke golf members en competitie systeem waarin hun leden staan ingeschreven en competitie data zijn opgeslagen. Het systeem geeft een API vrij waarvoor ik een beveiligd koppeling op maat had ontwikkeld waardoor leden ook op de WordPress site kunnen inloggen. Voor de API koppeling gebruikte ik Postman om de POSTS & REQUESTS te testen en worden de nodige gegevens via de koppeling in de database van WordPress dynamisch opgeslagen om het aantal REQUESTS te verlagen. Op de site is er vervolgens een membership omgeving gemaakt, waarin leden verborgen content kunnen zien en zich kunnen inschrijven voor bepaalde evenementen waarvoor een Custom Post Type op maat is opgezet. Daarnaast haal ik met de koppeling ook de competitie data beveiligd op.

Baanbezetting kalender met API.

Voor de baanbezetting heb ik een kalender ontwikkeld waarmee ik de opgehaalde competitie data gebruik om de kalender te vullen met evenementen en data uit de API koppeling. Hierdoor is de baanbezetting kalender 1 op 1 met die van het systeem. Om de performance te bevorderen wordt de opgehaalde competitie data ook in de database opgeslagen om het aantal REQUESTS te verlagen en wordt d.m.v. WP Cronjob automatisch ververst met nieuwe data uit de API koppeling. Ook is er een functie gebouwd voor Sallandsche voor het handmatig ophalen van data d.m.v. een button indien dit nodig is.

Open Weather Map API.

Het was ook de wens om een pagina te ontwikkelen met een live feed van het weer bij de golfclub met specifieke data omdat dit betrekking heeft op het spel. Hiervoor is een API koppeling gemaakt met openweathermap.org die deze data vrijgeeft en is er vervolgens een interface ontwikkeld die de data voor de gebruiker overzichtelijk weergeeft en waarin je op datum kunt filteren.

Golfbanen.

Voor de golfbanen heb ik vervolgens pagina’s ontwikkeld waarin een visuele map te zien is van hun golfveld waarin golfbanen worden uitgelicht en waarin je door kunt klikken om golfbanen gedetailleerd te bekijken.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald (denk bijv. aan Bootstrap, Fontawesome etc.) en wordt er aan hand van ‘task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. De website is vervolgens nog verder uitgebouwd en heb ik de website geheel responsive gemaakt voor mobile devices.

Sallandsche Golfclub case image>

Development tools.

Klantreferentie.

Fabian Krieger avatar

Fabian Krieger,

Eigenaar van Hoogdesign web & app bureau

We werken nu al een hele tijd samen, wanneer onze planning weer overstroomd is Brandon onze go-to-guy! Hij werkt altijd secuur en levert binnen deadline op. Tot de dag van vandaag hebben we altijd op Brandon kunnen vertrouwen, een samenwerking die we nog jaren voort zullen zetten! Bedankt Brandon!