Een accommodatie met een prachtlocatie.

client
Team Koen
product
Webdesign en WordPress site op maat
Schildhoeve preview>

Projectbeschrijving.

De Schildhoeve is een accommodatie met een prachtlocatie in de provincie Drenthe. Door hun jarenlange ervaring kun je bij hun terecht voor alle soorten evenementen en feesten. Team Koen heeft in samenspel met Schildhoeve een ontwerp bedacht die voor 60% was afgewerkt. Team Koen had mij gevraagd om het design af te werken en diverse pagina’s op te leveren. Nadat deze waren goedgekeurd mocht ik voor de technische realisatie zorgen en het design omzetten naar een WordPress website op maat.

Ontwikkeling.

Tijdens het omzetten werd er SVG’s en pictogramlettertypen gebruikt waar mogelijk, voor hun scherpe, schone uiterlijk en hoge laadsnelheid. Op de website worden diverse type evenementen en feesten aangeboden waarvoor een template is gebouwd  met een op maat gemaakte ‘builder’ in ACF. Hiermee kan er aan de evenementen diverse componenten gekoppeld worden die de klant eenvoudig kan instellen wat het opzetten van landingspagina’s eenvoudig maakt. Zo kan er gemakkelijk gallerijen, prijslijsten, referenties en tekst blokken binnen een template ingedeeld worden afhankelijk van de content. Voor de zalen, referenties en foto gallerij zijn er op maat gemaakte modules gemaakt aan de hand van Custom Post Types.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald (denk bijv. aan Bootstrap, Fontawesome etc.) en wordt er aan hand van ‘task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. Aangezien de website responsive en ‘mobile first’ ontwikkeld is, werkt de site optimaal op iedere device en is hij ook voor elk device en potentiële klant te bewonderen.

Schildhoeve case image>

Development tools.