Caravan- en camper verhuur met reservering.

client
Hoogdesign
product
WordPress site op maat met uitgebreid verhuur/boeking systeem
Bruggink Caravans & Campers preview>

Projectbeschrijving.

Sinds 1975 is Bruggink een florerend caravan- en camperbedrijf met louter enthousiaste en betrokken werknemers. Zowel in Borculo als in Almelo is een team van experts werkzaam op het gebied van verkoop, verhuur, inbouwen van accessoires en het onderhoud van caravans en campers.  Via hun verhuur site is het mogelijk om caravans en campers te huren, deze website werd voor een lange tijd niet goed onderhouden en beschikte over een verouderd en sloom reserveringssysteem dat op PHP5 draaide. Het systeem werd niet goed genoeg ondersteund op PHP7 waardoor deze niet kon worden geïnstalleerd wat belemmerend kan zijn voor de performance en beveiliging van de website. Op opdracht van Hoog Design mocht ik een compleet nieuw en op maat website ontwikkelen in het zelfde look als hun huidige site maar in een gloednieuw thema met een geheel nieuw reserveringssysteem met extra features en ondersteuning voor PHP7.

Zoeken met filters & alternatieve opties.

Via de website kan je met een kalender een datum prikken om vervolgens een overzicht te hebben van de beschikbare caravans en campers. Hierin is er op zitplaatsen, slaapplaatsen en dagprijs te filteren. Voor het geval dat er weinig tot geen caravans of campers beschikbaar zijn op het geprikte datum hebben we een slim extra feature ontwikkeld waarmee campers en caravans die op nabije datums beschikbaar zijn ook als opties te tonen op een afgezonderd plek om de gebruiker ook op alternatieve opties op de hoogte te stellen.

Extra info + reserveren.

Binnen de bovenstaande overzicht kun je extra details van de auto vinden door de informatie tabblad uit te klappen. Hierin hebben we als extra feature een beschikbaarheidskalender ontwikkeld waarin je via het kalender kunt doorbladeren om de beschikbaarheid op overige datums te checken. Hiermee biedt je de gebruiker wat extra overzicht en kan hij sneller zijn gewenste datum prikken. Nadat je een auto hebt geselecteerd kun je verder klikken om te reserveren om vervolgens een formulier in te vullen, hier hebben we ook de optie ingezet om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je de auto gereserveerd hebt ontvangt de gebruiker een bevestiging en wordt de auto in de back-end gereserveerd. De gebruiker ontvangt een bevestigingsmail met een link waarmee hij zijn reservering op een afgezonderd pagina online terug kan vinden met de bijhorende details.

Beheer.

Via de back-end is de gehele reserveringssysteem te beheren en kunnen de campers en caravans makkelijk geconfigureerd worden waarbij dynamische prijzen kunnen worden ingesteld op basis van seizoen of specifieke datums. Hierin kun je ook de beschikbaarheid van de campers en caravans bijstellen en op datums op non-actief zetten.

Beschikbaarheidskalender.

Tot slot hebben we een uitgebreid beschikbaarheidsoverzicht ontwikkeld als extra feature waarmee je een geheel jaaroverzicht hebt van de beschikbaarheid van alle campers en caravans (zie hieronder laatste screenshot). Hierin kun je gemakkelijk je datum prikken en reserveren.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald (denk bijv. aan Bootstrap, Fontawesome etc.) en wordt er aan hand van ‘task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. De website is verder ‘mobile first’ ontwikkeld zodat de site optimaal werkt op iedere device voor elk gebruiker.

Bruggink Caravans & Campers case image>

Development tools.

Klantreferentie.

Fabian Krieger avatar

Fabian Krieger,

Eigenaar van Hoogdesign web & app bureau

We werken nu al een hele tijd samen, wanneer onze planning weer overstroomd is Brandon onze go-to-guy! Hij werkt altijd secuur en levert binnen deadline op. Tot de dag van vandaag hebben we altijd op Brandon kunnen vertrouwen, een samenwerking die we nog jaren voort zullen zetten! Bedankt Brandon!