Beslis je toekomst met Rijschool Future.

client
Rijschool Future
product
Webdesign en WordPress site op maat
Rijschool Future preview>

Projectbeschrijving.

Rijschool Future is een rij school waar je 7 dagen per week autorijles volgen met opgeleide en ervaren rij-instructeurs. De rijschool beschikt over een aantal pakketten waarbij je een proefles kunt afnemen. Voor Rijschool Future heb ik een compleet nieuw website op maat ontworpen en ontwikkeld. Nadat het design via een ontwerptraject was goedgekeurd was ik begonnen met het bouwen van een op maat WordPress website.

Ontwikkeling.

Het ontwerp is vanuit Sketch nauwkeurig omgezet naar een maatwerk WordPress thema met SVG’s en pictogramlettertypen waar mogelijk, voor hun scherpe, schone uiterlijk en hoge laadsnelheid. Verschillende onderdelen van het ontwerp is omgezet naar losse modulaire componenten. De componenten maken het mogelijk om eenvoudig landingspagina’s op te zetten met behulp van een op maat gemaakte ‘builder’ in ACF.  Hierdoor is de beheeromgeving enorm flexibel en kunnen de landingspagina’s makkelijk geconfigureerd worden.  Daarnaast is er in de footer button die je verwijst naar een betaalformulier, hiermee kunnen leerlingen online en met iDeal voor hun lessen en pakketten betalen met iDeal via een Mollie integratie in Gravity Forms.

Optimalisaties.

Tijdens het ontwikkelen worden alle script libraries beheerd via Node.JS/NPM waardoor altijd gemakkelijk het laatste versie kan worden opgehaald (denk bijv. aan Bootstrap, Fontawesome etc.) en wordt er aan hand van ‘task runners’ met Gulp.js alle SASS en JavaScript code ‘gecompiled’ naar ‘geminified’ en ‘combined’ scripts.  Daarnaast wordt er binnen het scripts gezorgd dat afbeeldingen ‘ge-lazyload’ worden en waar mogelijk worden scripts in de footer geladen. Dit zorgt ervoor dat een minimum aantal requests wordt behouden wat het snelheid flink ten goede komt. De website is responsive en ‘mobile first’ ontwikkeld waardoor hij optimaal voor elk device en potentiële klant te bewonderen is.

Rijschool Future case image>

Development tools.